Product was successfully added to your shopping cart.

Stimulacija prostate

Stimulacija prostate
Stimulacija prostate ali raziskovanje P točke je vse bolj priljubljeno pri moških. Na trgu pa je na voljo vse več različnih vrst stimulatorjev prostate s katerimi je ta izkušnja še bolj čarobna. Moški se običajno odločijo za masažo prostate zaradi spolnega užitka, a masaža ima lahko tudi druge koristi. Preberite si vse kar morate vedeti o masaži prostate.

Stimulacija prostate ali raziskovanje P točke je vse bolj priljubljeno pri moških. Na trgu pa je na voljo vse več različnih vrst stimulatorjev prostate s katerimi je ta izkušnja še bolj čarobna. Moški se običajno odločijo za masažo prostate zaradi spolnega užitka, a masaža ima lahko tudi druge koristi. V tej objavi vam razkrijemo vse kar morate vedeti o stimulaciji prostate, zakaj moški to počnejo in kakšne so potencialne koristi poleg seksualnega užitka.

 

Vse kar morate vedeti o prostati

Prostata je žleza v moškem reproduktivnem sistemu. Ena od njenih glavnih funkcij je proizvajati prostatno tekočino, ki se meša z drugimi tekočinami in spermo, da nastane seme. Ta žleza ima približno velikost oreha in obdaja sečnico - cev skozi katero mehur izprazni urin. Ko se prostata stimulira ali masira, je možno, da oseba doživi vrsto orgazma, imenovano orgazem prostate.

''Molzenje" prostate, znano tudi preprosto kot masaže prostate, je postopek v katerem v rektum vstavimo prst, da spodbudimo prostato. Cilj je sprostiti odvečno semensko tekočino (tekočina, ki se meša s spermo, da ustvari seme) iz kanalov prostate.

Masaža prostate do orgazma se včasih priporoča tudi kot alternativno zdravljenje prostatitisa, ki pomeni, da je prostata vneta. Odvajanje tekočine iz kanalov prostate lahko pomaga pri lajšanju pritiska. 

Masaža prostate je lahko tudi spolna aktivnost. Vstavitev prsta, penisa ali naprave v anus in spodbujanje prostate od tam lahko pri nekaterih ljudeh povzroči orgazem. Žlezo lahko stimulirate tudi od zunaj tako, da mastirate prostato skozi presredek, predel med anusom in mošnjo. Orgazem, dosežen samo z masažo presredka, je včasih znan tudi kot orgazem presredka.

Prostata je obdana z živčnimi končiči in veliko moških se strinja, da se občuti zelo dobro, tudi, če ob tem ne doživijo orgazma. Razlog za to pa je tudi, da je prostate ena od moških erogenih con in je njena stimulacija lahko zelo prijetna

Ker ima prostata vlogo pri tvorbi semena, lahko spodbujanje le-tega povzroči močnejši orgazem med ejakulacijo.

 

Načini stimulacije prostate

Če stimulacijo prostate izvajamo v namen spolne zadovoljitve, pogosto pomaga, da najprej dosežete stanje vzburjenosti. S tem se žleza premakne nekoliko navzgor in nazaj, ko penis postane pokončen. Poskrbite, da masažo prostate izvajate nežno in počasi. Souporabljajte večjo količino lubrikanta na vodni ali silikonski osnovi, saj boste z njim občutno izboljšali izkušnjo masaže.

Masažo lahko masirate iz zunanje ali notranje strani. Med moškimi je sicer najbolj priljubljena notranja masaža saj omogoča lažje in bolj prijetno masiranje prostate, medtem, ko pri zunanji lahko, da ne dosežete prtisika, ki si ga želite. 

Notranja masaža prostate:

1. Nanesite večjo količino lubrikanta na prst in področje okoli anusa. 

2. Kazalec počasi vstavite v analno odprtino in začnite samozadovoljevati. Izvlecite prst in ponovno nanesite. Postopek ponavljajte počasi tako, da vsakič vstavite več prsta. To vam bo pomagalo postopoma razširiti analno odprtino in sprostiti analno področje. 

3. Ko je vaš prst popolnoma vstavljen, poiščite manjšo zaobljeno kroglico, približno 4 cm znotraj rektuma navzgor proti korenu penisa. To je prostata. 

4. Nežno masirajte prostato s krožnimi gibi ali naprej in nazaj z blazinico prsta. Lahko nežno pritiskate z blazinico, cca 7-10 sekund (ne s konico prsta). 

Za masažo prostate lahko uporabite tudi stimulatorje prostate z vibracijami ali brez njih. Stimulatorji prostate so namreč oblikovani pod kotom, ki še bolj enostavno spodbuja moško P točko, zaradi česar lahko sledijo bolj eksplozivni orgazmi. 

Stimulatorji prostate so na voljo v številnih različicah, vse od vibracijskih stimulatorjev prostate z daljinskim upravljalnikom do klasičnih stimulatorjev prostate brez vibracij. Večina erotičnih pripomočkov za stimulacijo prostate pa je oblikovana tako, da obenem masira tudi presredek. 

V spolni praksi stimulator prostate ali analni vibrator vstavite v rektum skozi anus. Stimulator prostate je lahko podoben nekaterim ženskim pripomočkov, vendar je ponavadi bolj ukrivljen, tanjši in mehkejše teksture. Veliko stimulatorjev prostate pa ima dodane tudi vibracije na konice, pri katerih lahko spreminjate hitrost in intenzivnost glede na osebne želje. V nasprotju s klasičnimi pripomočki, pa imajo analni stimulatorji podaljšano dno, ki preprečuje, da bi izdelek popolnoma vstavili oziroma bi se ''izgubil'' v rektumu. 

Nekateri moški imajo sicer raje analne čepe, ki so zelo enostavni za uporabo, vendar te običajno niso namenjeni stimulaciji prostate. Za bolj neposredno in temeljito masažo prostate morate namreč uporabljati pripomočke z ukrivljeno obliko in podaljšanim dnom. Medtem ko se mnogi masažerji za spodbujanje prostate zanašajo na naravne mišične kontrakcije analnega sfinktra in analne stene, pa večina novejših modelov že vključuje vibracije za povečanje spolnega užitka. 

 

Nasveti, ki jih je priporočljivo upoštevati preden se lotite masaže prostate

- Nohte je potrebno postriči, da preprečite praske, ureznine ali raztrganine na danski ali prostati

- Roke si pred masažo temeljito umijte in posušite

- Večje količine lubrikanta na silikonski ali vodni osnovi (priporočljivo analnega lubrikanta) lahko pomagajo preprečiti poškodbe in nelagodje

- Lateks rokavice lahko zagotovijo dodatno zaščito

- Pred masažo prostate lahko z izpiranjem ali uporabo klistirja odstranite fekalije iz danke

- Nikoli ne izvajajte stimulacije prostate, če imate vi ali vaš partner razpoke ali hemeroide.  tem lahko povzročite krvavitev in povečate tveganje za okužbo. 

 

 

Kategorija: Novice