Product was successfully added to your shopping cart.

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne https://4men.si/ so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov

 1. ponudnik je 4men (Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p.)

 2. uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini

 3. spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

 
 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1. Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, identifikacijsko številko podjetja)

2. Kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)

3. Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

4. Dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)

5. Pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)

6. Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza

7. Način plačila in dostave

8. Časovno veljavnost ponudbe

9. Rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

10. Pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

Avtorske pravice

Vsa vsebina na strani in podstraneh Spletne trgovine www.4men.si je avtorsko zaščitena. Prepovedano je vsako dejanje, ki kakorkoli posega v avtorske pravice avtorjev strani.  Logo, ime strani in trgovine, besedila, slike in druge vsebine so vse last podjetja Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p.. Slikovno gradivo je ravno tako avtorsko zaščiteno in je last podjetja Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p.. Prepovedana je uporaba vsebine in slik v javne in komercialne namene, brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani lastnika spletne trgovine www.4men.si

 

SPLOŠNE DOLOČBE


1. Veljavnost splošnih pogojev

Določbe splošnih pogojev veljajo za vse storitve elektronskega poslovanja in dopolnjujejo določbe veljavne zakonodaje, ki urejajo področje varstva potrošnikov, področje varstva osebnih podatkov ter drugih področij, ki se nanašajo na elektronsko poslovanje družbe.


V kolikor bi zaradi spremembe veljavnih predpisov, ki urejajo ta področja, posamezna določba teh splošnih pogojev postala neveljavna, to ne vpliva na veljavnost preostalih določb in s tem teh splošnih pogojev.

Upravitelj spletne trgovine ima pravico do občasnega dopolnjevanja in spreminjanja teh splošnih pogojev. Vsaka sprememba postane veljavna od trenutka, ko je objavljena na spletni strani www.4men.si. Šteje se, da se uporabnik strinja s spremembami in dopolnitvami, v kolikor po objavi sprememb nadaljuje z uporabo elektronskih storitev.

 

2. Odgovornost za delovanje in vsebino spletne trgovine

Upravitelj bo pri urejanju spletnega mesta skušal zagotavljati ažurnost in točnost podatkov vsebovanih na teh straneh (identiteta podjetja, kontaktni naslovi, bistvene značilnosti blaga, cena in dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve naročila oziroma storitev, način plačila in dostave, veljavnost ponudbe, reklamacijski postopek).

Upravljalec se pri urejanju spletnega mesta po najboljših močeh trudi, da so vse storitve na voljo 24 ur na dan 7 dni v tednu, vendar ne jamči da bodo elektronske storitve delovale brez prekinitev, brez problemov, brez pomot ali napak, prav tako tudi ne jamči za uspešnost uporabe teh storitev.

Spletna stran vsebuje t. i. piškotke (Cookies) zaradi uresničevanja namena nemotenega delovanja strani. Upravljalec ne zbira nobenih osebnih podatkov o obiskovalcih spletne strani.

Upravljalec si pridržuje pravico, da kadarkoli iz tehnoloških, pravnih ali poslovnih razlogov spremeni vsebino svojih spletnih strani ali spremeni posamezne parametre storitev ali storitve ukine brez predhodnega opozorila.
V zakonsko dovoljenem obsegu je izključena vsaka odgovornost podjetja Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p. upravitelja ali katerekoli druge pravne ali fizične osebe (v nadaljevanju druge osebe), ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi spletnega mesta www.4men.si

Podjetje Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p. ali druge osebe v nobenem primeru niso odgovorne za izgubo ali okrnjeno dostopnost podatkov ali kakršnokoli drugo slučajno, posredno, posebno ali posledično škodo, ki bi izvirala iz uporabe oziroma nezmožnosti uporabe storitev, vključno in brez omejitev glede izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube dobrega imena, izgube poslov, izgube podatkov, tehnične napake ali napačnega delovanja oziroma drugih škodnih dogodkov.

Za morebitne napake na tem spletnem mestu (cene, dobavni roki, opisi izdelkov, ipd.) se vam opravičujemo in Vas bomo praviloma še pred oddajo pošiljke o tem obvestili. 

Upravitelj lahko po svoji lastni presoji odpove ali začasno prepreči dostop in uporabo storitev, ki se nahajajo na spletnem mestu www.4men.si zaradi kršenja teh splošnih pogojev ali veljavnih predpisov ali kakršnegakoli drugega ravnanja, za katerega družba meni, da je nezakonit oziroma škodljiv do tretjih oseb ali za delovanje storitev.

 

3. Odgovornost uporabnika

Uporabnik je dolžan uporabljati elektronske storitve v skladu z veljavnimi predpisi in temi splošnimi pogoji. Uporabnik sme uporabljati storitve v svojem imenu in za svoj račun ter v imenu in za račun tistih poslovnih subjektov, za katere ima v skladu z veljavnimi predpisi pooblastilo ali drugo pravno podlago za tako poslovno povezavo ali predstavljanje oziroma zastopanje.

Uporabnik izrecno soglaša, da uporablja storitve ali katerokoli digitalno vsebino povezano z elektronskim poslovanjem izključno na lastno odgovornost.

Uporabnik se izrecno obvezuje, da pri uporabi elektronskih storitev ne bo ravnal protipravno ali ogrožal informacijske varnosti elektronskih storitev (npr. lažno predstavljanje, prenos nezakonitih vsebin, kršitve pravic intelektualne lastnine, nepooblaščeno zbiranje osebnih podatkov ali poslovnih skrivnosti, prenos zlonamerne programske opreme, nepooblaščeno spreminjanje vsebine, motenje komunikacij v katerikoli smeri ali nepotrebno obremenjevanje elektronskih storitev, poizkus lažnega predstavljanja in podobno) ali spodbujal tretjih oseb k takšnemu ravnanju.

Uporabnik soglaša, da se bodo katerikoli poslani in potrjeni podatki ali dokumenti, ki so poslani z uporabo elektronskih storitev šteli za popolne in točne.

Uporabnik se obvezuje, da bo posebej skrbno varoval svoje osebno geslo in ga ne bo dajal v uporabo ali na vpogled tretjim osebam ter v celoti odgovarja za vsako škodo, ki je bodisi posredno ali neposredno povzročena zato, ker so tretje nepooblaščene osebe uporabile njegov dostop do elektronskih storitev (predvsem pri opravi nakupa). Uporabnik se zavezuje tudi, da ob upoštevanju uporabniških navodil proizvajalcev strojne in programske opreme, navodil in opozoril podjetja Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p. in drugimi strokovnimi pravili, opozorili, navodili in priporočili zagotavljal najvišjo možno raven varnostnih ukrepov in zmanjšanje tveganj nepooblaščenega dostopa ali ogrožanja podatkov ali delovanja elektronskih storitev in takoj obvestili upravljalce spletnega mesta www.4men.si o vseh morebitnih varnostnih incidentih v zvezi z uporabo elektronskih storitev.

Uporabnik lahko po lastni presoji in skladno z navodili odpove uporabo elektronskih storitev (odpoved registracije) ter zahteva izbris uporabniškega imena in drugih podatkov, shranjenih za potrebe dostopa do teh podatkov.

 

REGISTRACIJA IN PRIJAVA


1. Obisk in brskanje po spletne strani www.sveterotike.si

Uporaba spletnega mesta www.4men.si je omogočena vsem fizičnim in pravnim osebam, pri čemer se za ogled strani ni potrebno registrirati ali prijaviti. Registracijo ali prijavo je potrebno opraviti zgolj v primeru potencialnega nakupa izdelka.

2. Registracija uporabnika

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.4men.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Prijava v sistem (log in) pa omogoča upravljalcu spletnega mesta, da ustrezno identificira predhodno registriranega uporabnika in mu omogoča kasnejšo opravo nakupa brez ponovne registracije.

Kot uporabniško ime se uporabi elektronski poštni naslov uporabnika, geslo ki si ga uporabnik izbere sam, pa lahko po uspešni prijavi na spletno mesto tudi kadarkoli spremeni.

3. Prijava uporabnika

Prijava v sistem registriranemu uporabniku omogoča takojšni nakup izdelka, ogled preteklih naročil, urejanje uporabniškega računa, naročanje in odjavo z novic in dodatne ugodnosti.

 

POSTOPEK NAKUPA


1. Nakup

Nakup se izvrši z izborom izdelkov v nakupovalno košarico in ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ODDAJ NAROČILO odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno "generira - ustvari" in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki ...). S tem je naročilo potrjeno, izdelki ki so na zalogi (1 – 2 dni) bodo poslani še isti dan ali pa takoj v naslednjem delovnem dnevu. Če je rok dobave več kot  1-2 delovne dni ponudnik o dobavnem roku obvesti kupca.

Z nakupom se strinjate, da na podan e-poštni naslov nekajkrat mesečno dobivate reklamna sporočila, od katerih se lahko v vsakem trenutku odjavite s postopkom opisanim v prejeti e-pošti.


2. Nakupovalna košarica in oddaja naročila (specifično glede na konkretni način zaključka nakupa)

Bodoči kupec opravi nakup (po opravljeni registraciji) z uporabo košarice za nakup v katero dodaja izdelke, ki jih namerava kupiti, pri tem pa jih lahko pred nakupom iz košarice tudi odstrani. Izdelek se doda v košarico s potrditvijo na gumb "dodaj", s čemer se vam izdelek izpiše v košarici. V primeru, da nakupujete več izdelkov postopek ponovite do izbora zadnjega artikla, v nasprotnem primeru pa nadaljujete nakup s klikom na gumb "blagajna".

Odpre se vam obrazec "1" kjer lahko spremenite naslov za račun ter dostave v primeru, da ne želite prejeti artikla na naslov, ki ste ga navedli ob registraciji računa.

Ko izpolnite obrazec kliknite na gumb "nadaljuj" za nadaljevanje v obrazec "2" v primeru, da pošiljate na drug naslov ali obrazec "3 kjer izberete način dostave. S klikom na gumb "nadaljuj" se Vam odpre obrazec "4" kjer izberete način plačila. V obrazcu"5" pa lahko oddano naročilo preverite in ga s klikom na gumb ODDAJ NAROČILO potrdite in s tem zaključite nakup.

Na vaš elektronski naslov boste prejeli potrdilo o prejetju naročila, ki je osnova za izdelavo uradnega predračuna (velja le v primeru plačila po predračunu), katerega prejmete na posredovani elektronski naslov, takoj za tem, ko naša naročniška služba pregleda vaše oddano naročilo. V primeru plačila po povzetju bo paket oddan v dostavo.


3. Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Preden kupec odda naročilo se mu odpre predogled naročila na podlagi katerega lahko preveri podatke, ki jih je izpolnil za potrebe oddaje naročila. V primeru napačnega vnosa, lahko kupec napake popravi z izborom funkcije Uredi košarico. V kolikor naročila ne želi oddati lahko stran zapre ali zapusti oddajo naročila in tako prekine oddajo in potrditev naročila.

 

4. Potrditev naročila

Naročilo na spletnem mestu www.4men.si je potrjeno, ko kupec pri zaključevanju naročila potrdi oddano naročilo in ko prejme povratno avtomatsko e-poštno sporočilo s potrdilom o prejemu naročila.

 

5. Preklic naročila

Kupec lahko oddano naročilo prekliče na sledeče načine:

 • Po e-pošti posreduje sporočilo z zahtevo po preklicu naročila
 • Izdanega uradnega predračuna v roku 3 dni od njegovega prejetja ne plača

 

6. Zavrnitev naročila

Upravitelj spletnega mesta lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.
V kolikor podjetje svojih obveznosti ne more izpolniti, ker blago ni razpolago ali ker ni pogojev za opravljanje storitev bo upravitelj o tem nemudoma obvestil uporabnika in mu vrnil vsa morebitna predhodno opravljena plačila na enak način, kot če bi šlo za odstop od pogodbe.


7. Sklenitev pogodbe in izpolnitev pogodbe

Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko kupec prejme uraden predračun in ga v roku 3 dni tudi plača oziroma v primeru plačila po povzetju takrat, ko prodajalec nedvomno ugotovi istovetnost kupca in pridobi soglasje za izvedbo odpreme blaga.


Kupoprodajna pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki in sicer na strežniku spletnega mesta www.sveterotike.si, uporabniku pa je dostopna v uporabniškem profilu (Moj račun). Kupec pa lahko, kadarkoli v času trajanja pogodbenega razmerja, zahteva predložitev pogodbenih pogojev v pisni obliki.


V kolikor za naročeni izdelek niste prejeli računa ali potrdila po pošti, prek elektronske pošte ali skupaj z izdelkom, nas o tem nemudoma obvestite.


Podjetje mora izpolniti svojo obveznost iz prodajne pogodbe v roku štirinajst (15) dni od sklenitve pogodbe, razen če se z uporabnikom nista dogovorila drugače. V kolikor podjetje ne more izpolniti svojih obveznosti, ker blago ni na razpolago ali ker ni pogojev za opravljanje storitev, bo o tem nemudoma obvestil uporabnika, v kolikor je podjetje v takem primeru že sprejelo kakšno plačilo, ga bo uporabniku vrnil na enak način, kot če bi šlo za odstop od pogodbe.

 

8. Račun in spremna obvestila

Račun se izda na trajnem mediju, v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški, kupcu pa se ta posreduje hkrati z dostavo blaga.
Hkrati kupec prejme še pisno obvestilo o:

 • Pravici do odstopa od pogodbe ter o načinih in pogojih izvrševanja te pravice oziroma obvestilo, kdaj kupec te pravice nima
 • Naslovu, kamor lahko kupec pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke, izjave in pohvale
 • Servisni službi in veljavnih garancijskih pogojih
 • Pogojih za odpoved pogodbe, kadar gre za pogodbe, ki so sklenjene za nedoločen čas oziroma za čas, ki je daljši od enega leta

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v petnajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu.

 • Kupec je dolžan pri vračilu blaga priložiti kopijo računa in izpolnjen obrazec za vračilo, ki ga najde v zavihku vračilo in menjave blaga

 • Kupec je dolžan nositi strošek pošiljanja, ki nastane ob vračilu

 • Vrnjeni artikli morajo biti nerabljeni in poslani v originalni embalaži in v nespremenjeni obliki

 • Vrnjeni artikli morajo biti poslani brez odkupnine. Potrošniku vrnemo kupnino za vrnjeno blago najkasneje v sedmih dneh od prejema blaga izključno na posredovani transakcijski račun.

 

Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi z odkupno vrednostjo, po predračunu na TRR ali s plačilno kartico.

 

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 1 - 2 delovnih dni v ostalih primerih pa je rok za dostavo naveden ob izdelku v spletni trgovini. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Izdelke naročene od ponedeljka do petka do 16.00 ure bomo odposlali še isti dan, kar pomeni, da pošiljko najverjetneje prejmete že naslednji dan. (Pošta Slovenije si pridržuje pravico do  dostave najkasneje v treh delovnih dneh). Kasnejša naročila bodo odposlana naslednji delovni dan. Naročila oddana v soboto in nedeljo ali med prazniki bodo odposlana naslednji prvi delovni dan.

 

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Dostava se vrši izključno preko podjetja Pošta Slovenije.

Ponudnik Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p., potrošnikom zagotavlja 100% diskretno dostavo, saj so naročila poslana v popolnoma nevtralni embalaži brez logotipov trgovine 4men. Na spremnici Pošte Slovenije, ki je dodana na paketu je naveden pošiljatelj Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p., Virmaše 133, 4220 Škofja Loka. 

 

Način dostave:

 • Dostava na dom

Priporočeno pošiljko ali paket vam Pošta Slovenije dostavi na dom. V kolikor ste odsotni vam uslužbenec Pošte Slovenije v nabiralniku pusti obvestilo o prispeli pošiljki s katerim v petnajstih dneh na Pošti Slovenije prevzamete naročilo.

 • Poštno ležeče

100% diskretno pošiljanje. V primeru, da želite popolno anonimnost, vam lahko naročilo pošljemo na poštno poslovalnico kot "Poštno ležeče". V tem primeru na dom ne prejmete nobenega obvestila o prispeli pošiljki na vaši pošti, ampak vam datum prevzema sporočimo po elektronski pošti ali na GSM. Pošiljka prispe na vašo pošto do 2 dni po oddaji (po navadi prispe že naslednji delovni dan), prevzamete pa jo lahko v naslednjih petnajstih dneh.

 • Dostava na določene bencinske servise Petrol

Pri paketih, naslovljenih na naslov bencinskega servisa Petrol, mora biti obvezno navedena telefonska oziroma mobilna številka naslovnika. Rok za prevzem paketa na izbranem bencinskem servisu je osem dni. Po preteku tega roka se paket vrne pošiljatelju.

Višina provizije za dostavo na bencinski servis znaša 1,50 . Provizijo plačate ob prevzemu naročila družbi Petrol d.d.

 • Dostava na paketomate Pošte Slovenije

100% diskretno pošiljanje. V primeru, da želite popolno anonimnost, vam lahko naročilo pošljemo na katerega izmed paketomatov Pošte Slovenije.  Prosim pri oddaji naročila na paketomat navedite naslov (primer):

DAMJAN MUHVIČ, PS PAKETOMAT, Cesta na Brdo 5, 4702 KRANJ (unikatne poštne številke).

 • Osebni prevzem 
 
Možen je tudi osebni prevzem na naslovu Virmaše 133, 4220 Škofja Loka, in sicer od ponedeljka do petka v času delovnika. V tem primeru stranka nima stroška pošiljanja, ki znaša 3,70€. 
 

Strošek poštnine

Strošek dostave za naročilo je 3,70 EUR ne glede na težo in količino poslanih paketov, v primeru, da skupni znesek naročila presega vrednost 50 EUR pa je dostava brezplačna!

Strošek provizije Pošte Slovenije pri pošiljanju blaga

Stroške provizije pri dostavi na dom, poštno ležeče ali dostava na paketomat provizijo odkupnine krije 4men.

Stroške provizije pri dostavi na bencinski servis Petrol krije naročnik. Višina provizije za dostavo na bencinski servis znaša 1,50 €. Provizijo plačate ob prevzemu naročila družbi Petrol d.d.

 

Cene v spletni trgovini

Vse prodajne cene na strani www.4men.si so navedene v evrih in vključujejo 22% ali 9,5% na dodano vrednost (DDV), odstotek davka na dodano vrednost je dodan po zakonsko predpisanih normativih.

Spletna trgovina 4men si pridružuje pravico do spremembe cen, brez predhodnega obvestila.

 

Arhiviranje pogodb

Vse sklenjene pogodbe so shranjene v arhivu podjetja Damjan Muhvič s.p., Virmaše 133, 4220 Škofja Loka. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na elektronski naslov info@4men.si.

 

Varstvo mladoletnih oseb

Spletna trgovina www.4men.si je namenjena izključno polnoletnim osebam.

 

Komunikacija

Podjetje Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p., ki upravlja spletno trgovino www.4men.si posluje s fizičnimi osebami z uporabo elektronskih sredstev v obliki spletne trgovine. Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik s sredstvi komuniciranja na daljavo le, če temu uporabnik ne bo nasprotoval oziroma, če se bo uporabnik s tem vnaprej strinjal. Pri tem bodo oglasna elektronska sporočila jasno razpoznavna, pošiljatelj bo jasno razviden, pogoji za sprejem posebnih ponudb (popusti, promocijske kode, novičke, ipd.) bodo nedvoumno označeni, hkrati pa bo jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.

 

Promocijske kode

Promocijske kode izda podjetje Spletna Trgovina Damjan Muhvič s.p. za lastno promocijo določenih izdelkov, kategorij, blagovnih znamk, ipd. Promocijske kode so lahko poslane po elektronski pošti, navedene v katerem drugem javnem mediju ali na družbenih omrežjih. Promocijska koda lahko vsebuje znesek ali odstotek popusta, uporabi pa se lahko le enkrat za vsako naročilo in so praviloma tudi časovno omejene.

Promocijsko kodo vnesete ob zaključku naročila (košarica – korak 1) v zahtevano polje (desno zgoraj – »kode za popust«), kasneje pa vam bo sistem avtomatično odštel znesek ali preračunal odstotek popusta. Na potrditve naročila ob uspešnem zaključku nakupa prejmete že odšteti znesek za plačilo z upoštevano promocijsko kodo.

 

Uveljavljanje garancije

Podjetje Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p. je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja z računom prodajalca. Prodajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom ali pa vrniti kupnino. Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu. Kupec z vračilom izdelka nima stroškov, vendar ga je dolžan poslati s Pošto Slovenije na stroške prejemnika.

 

Uveljavljanje reklamacije

Za reklamacijo se upoštevajo napake na izdelku, ki so posledica tovarniške napake pri izdelavi izdelka. Izdelku se reklamacija ne prizna v primeru, ko z njim niste pravilno in/ali primerno ravnali. Navodilo za pravilno ravnanje in vzdrževanje izdelkov so priložena izdelku. 

Skupaj z našim partnerjem za distribucijo pošiljk Pošto Slovenije se trudimo, da vam dostavimo nepoškodovane izdelke. V kolikor bi izdelek kljub temu prejeli poškodovan in/ali v zmanjšani količini, prosimo, da o tem takoj, če je možno že pri prevzemu pošiljke, obvestite poštarja, ki je pošiljko dostavil oziroma se obrnete na vašo pošto, kjer boste sestavili zapisnik o poškodovani pošiljki.

Prosimo, da nas o tem dogodku obvestite po elektronski pošti na info@4men.si  ali na brezplačno telefonsko številko 080 12 99 in potrudili se bomo, da bomo reklamacijo urgentno rešili.

 

Stvarne napake

Potrošnik ima pravico, da iz naslova stvarne napake na izdelku kupljeni izdelek reklamira pri prodajalcu in sicer v dveh letih od odkritja stvarne napake od samega nakupa (po preteku dveh let od nakupa pa prodajalec za napake ne odgovarja več). O napaki mora potrošnik prodajalca obvestiti v dveh mesecih od odkritja napake.

Potrošnik je dolžan prodajalca o napaki obvestiti, ter natančneje opisati napako, prodajalcu pa omogočiti, da izdelek pregleda. 

Napaka je stvarna:

 • V kolikor artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet
 • V kolikor artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana
 • V kolikor artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno in molče dogovorjene oziroma predpisane
 • V kolikor je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom 
 
V kolikor ima artikel stvarno napako ima potrošnik od podjetja pravico zahtevati da:
 • Odpravi napako na artiklu ali
 • Vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • Blago z napako zamenja z novim brezhibnim artiklom ali
 • Kupcu vrne kupnino

 

Pritožbe in spori

Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p. spoštuje zakonodajo o varstvu potrošnikov in se v celoti trudi izpolnjevati svojo dolžnost pri obravnavanju pritožb. Potrošnik pritožbo lahko odda na info@4men.si ali na sedež podjetja Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p., Virmaše 133, 4220 Škofja Loka. 

V kolikor pritožba potrošnika ni ugodena, podjetje Spletna trgovina Damjan Muhvič s.p. potrošnika obvesti o razlogih za zavrnitev pritožbe in ga seznani o možnostih nadaljnjega reševanja spora.

V primeru, da potrošnik ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe lahko:

 1. Vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov

 2. Vloži tožbo pri pristojnem sodišču po stalnem bivališču potrošnika


Spletna trgovina sveterotike.si je iz registra za izvajalca, pristojnega za izvensodno reševanje pravnih sporov (IRPS), ki ga lahko potrošnik sproži preko platforme Evropske komisije za spletno reševanje sporov, izbrala:

PERSVET, IZOBRAŽEVANJE, d.o.o.
Radio cesta 5
1230 Domžale
http://www.persvet.eu/#/spori
 

Ponudnik v skladu z ZlsRPS objavlja tudi elektronsko povezavo na evropsko platformo za spletno reševanje potrošniških sporov: